Guarding Vision Live View Issues

Comments

9 comments

  • GI

    Hi Jim, Sorry to see youre having similar issues to me though unable to help you on this as hav'nt even got GV working on my laptop PC/ windows 10 yet either but as you got that far wondered of you can let me know the steps, then I can also work on the same problem youve got to find a solution. Ive downloaded bluestacks, annke sight, annke vision but cant get them to speak wot bluestacks - Im sure its data entry on my end but in retracing the steps to see where the error might be brings up even more issues including the google account is not associated with the device - and that in itself seems a mystery to resolve. How did you get as far as you did?

    0
    Comment actions Permalink
  • Jim Turner

    I am not using Bluestacks, just a straight native GuardingVision install on Windows 10.

    It was able to find the DVR on my network, and I can otherwise interface with camera setups, etc. just not view anything in LiveView.

    0
    Comment actions Permalink
  • Support Team

    Please directly show your problem to our help center, our engineer will feedback you in time:

    https://help.annke.com/hc/en-us/requests/new

    1
    Comment actions Permalink
  • Ray G

    Did anyone solve the guarding install problem

    0
    Comment actions Permalink
  • David

    Hi there, David

    Just bought a DN81R DVR recently. The problem is Annke vision on bluestacks. You can see that on the network percentage, its populating the image but its not showing the actual video footage, it just goes black and its doing in all cameras. What could be the problem, please help. Also tried Guarding vision same problem

    Thank you

    0
    Comment actions Permalink
  • Martin Rodger

    Hi, 

    I have had this working for a long time on Windows 10, but now even though the DVR is connected I don't have anything on Main View or Remote Playback.

    As can be seen from the screens I below.

    Any help would be appreciated.

    Cheers,

    Aglangiotis.

    0
    Comment actions Permalink
  • Tom Oliver

    I see this post started many months ago. But, for the record, here is the solution, which is really the standard install process which simply isn't explained by the user manual.
    1. Try to utilize Windows Explorer 10, as it has more controls built in, i.e. Active-x, Java, Wan side, Lan side, private networks.
    2. In the DVR's UI, usually under Network, be sure to enable RTSP for Live View.
    3. And this is the most common issue, not allowing the GV app to prompt you to install the latest version of WebControls. There's supposed to be a pop-up (Active-x I believe) to tell you to install this. It never appears, unless you alert IE's defaults - settings, last tab, scroll down to Active-x, change all to prompt. And while you're at it, turn off the pop-up blocker.
    4. Restart the UI. It should now prompt you to install the latest WebControls.
    You're done! The two key issues are really the WebControls update and enabling RTSP for Live View.
    Getting it all to work on chrome can be difficult. Most folks stick with IE.
    Now, simply adjust your Live View parameters to either main stream of sub, depending on where you'll be viewing from. Main stream, HD on the app, can eat up your 4G data cap very quickly. So, you might prefer to set all cameras in the app to Basic, or substream.
    Good luck!

    0
    Comment actions Permalink
  • Tom Oliver

    #3 should say..."unless you alter", not "unless you alert". Sorry.

    0
    Comment actions Permalink
  • Steve Nunn

    I may have the solution if anyone still has issues :-)

     

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.